mh0509_mg7_01

Obrok za moč.

Potrebujete

  • 1 limono
  • 2 stroka strtega česna
  • ? čajne žličke sušene rdeče paprike v kosmičih
  • 4 filete brancina (težke okoli 17 dag)
  • 1 ? paprike
  • 1 ? čajne žličke mlete kumine
  • 2 čajni žlički popra
  • ? čajne žličke soli
  • 1 jedilno žlico oljčnega olja

Priprava

Iztisnite sok iz limone in ga zlijte v plastično vrečko, ki mora biti dovolj velika za vse 4 filete. Soku dodajte strt česen in kosmiče rdeče paprike ter pretresite, da se sestavine enakomerno premešajo. Nato položite v vrečko filete, vrečko dobro zaprite, rahlo pretresite in za pol ure postavite v hladilnik. V stekleni skodelici zmešajte kumino, papriko, sol in poper ter s pripravljeno marinado natrite obe strani ohlajenih filetov. Specite jih na segretem oljčnem olju v ponvi. Bodite pozorni, da jih najprej položite z mesno stranjo navzdol, saj boste tako preprečili sprijemanje kože na podlago. Pecite približno 6? 7 minut na vsaki strani. Zadostuje za štiri porcije.

Na porcijo

210 kalorij, 32 g beljakovin, 3 g ogljikovih hidratov, 7 g maščob (1, 5 g nasičenih), 1 g vlaknin, 410 mg natrija.

Okusna priloga

Pikanten krompir iz pečice

Potrebujete

  • 2 velika olupljena sladka krompirja, lahko tudi navaden krompir
  • 2 čajni žlički oljčnega olja
  • 1 čajno žličko kajenskega popra
  • 2 čajni žlički rdeče paprike v prahu (po možnosti dimljene)
  • ? čajne žličke soli

Priprava

Pečico ogrejte na 200 °C. Krompirja po dolžini prerežite na polovici in nato še vsako polovico na 4 rezine. Osušite s papirnato brisačo, pokapljajte z oljčnim oljem in posujte z mleto papriko, soljo in kajenskim poprom po okusu. Tako pripravljen krompir položite v pekač, ki ste ga pred tem obložili s peki papirjem, in ga postavite v ogreto pečico. Pecite 35? 40 minut, da postanejo rezine zlatorjavo zapečene in mehke v notranjosti. Zadostuje za 4 porcije.

Na procijo

110 kalorij, 2 g beljakovin, 19 g ogljikovih hidratov, 2, 5 g maščob, 3 g vlaknin, 320 mg natrija.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Ribji filet s pekočo omako

Okusen obrok z ribjim filejem ter pikantno omako, ki ga pripravite v dobrih 15 minutah.
None

Pravo in zdravo

Ddodajte vsaj pet spodaj naštetih sestavin v svoj vsakdanji jedilnik.
Najbolj brane vsebine

3 nepričakovani znaki, ki kažejo na depresijo

Depresija se kaže na različne načine, nikoli ne vpliva le na razpoloženje. Pogosto spregledani znaki so naslednji …
Več...

Ste prepričani, da spite dovolj? Tu je 5 znakov, da vam v resnici primanjkuje spanca!

Morda ne občutite tiste opoldanske zaspanosti in pomanjkanja energije na sploh, a tu je nekaj manj očitnih znakov, s katerimi vam telo sporoča, da je v resnici že precej izčrpano.
Več...

Koliko škode naredi sladkor našemu telesu?

Preveč sladkorja lahko hitro poskrbi, da bomo spoznali grenko plat življenja.
Več...

Idealno živilo za hujšanje (nasvet osebnega trenerja)

Kolikokrat ste se že lotili diete z namenom, da shujšate? In kot zakleto so se po končani dieti, ki je ... khm ... trajala le nekaj dni, kilogrami veselo vrnili?
Več...

3 pravila zajtrka, ki vam lahko pomagajo hujšati (+ odličen recept za zajtrk)

Ko izgubljate odvečne kilograme, je pomembno, kaj jeste skozi cel dan. Ne naredite napake že pri prvem (najpomembnejšem) obroku.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri