mh0408_mg7_01

Obrok za moč.

Potrebujete

2 jedilni žlici oljčnega olja

? skodelice narezane puranje šunke

1 srednje velik korenček

1 veliko steblo stebelne zelene

1 manjšo čebulo

? kg mlete govedine

2 stroka česna

? skodelice rdečega vina

? skodelice piščančje jušne osnove

1 veliko pločevinko pelatov

? skodelice mleka

? kg peresnikov

4 jedilne žlice nastrgane mocarele

Priprava

Korenček in zeleno narežite na manjše koščke, čebulo drobno nasekljajte. V višji teflonski ponvi segrejte olje na zmerni temperaturi, dodajte narezano zelenjavo in rezine puranje šunke ter pražite, da zelenjava rahlo porjavi in se zmehča (približno 10 minut). Stroka česna olupite ter sesekljana dodajte v ponev skupaj z mletim mesom. Premešajte in pražite približno 5 minut. Ko meso lepo porjavi, prilijte vino in pražite še 10 minut. Med praženjem večkrat premešajte. Na koncu dodajte jušno osnovo, narezane pelate in mleko. Vse skupaj počasi dušite na zmerni temperaturi pol ure. Občasno premešajte, da preprečite sprijemanje omake na dno posode. Med dušenjem skuhajte peresnike po navodilih na embalaži, jih dobro odcedite in razporedite na krožnike. Prelijte z omako, potresite z nastrgano mocarelo in postrezite. Zadostuje za 4 porcije.

Na porcijo

485 kalorij, 35 g beljakovin, 32 g ogljikovih hidratov, 21 g maščob (7 g nasičenih), 4 g vlaknin, 409 mg natrija.

Okusna priloga

Solata z gorgonzolo

Potrebujete

2 ? skodelici očiščene in narezane mešane zelene solate

? skodelice jagod

1 jedilno žlico sesekljane čebule

1 jedilno žlico nadrobljene gorgonzole

1 jedilno žlico sesekljanih orehov

1 čajno žličko mletih lanenih semen

1 jedilno žlico balzamičnega kisa

1 čajno žličko oljčnega olja

Priprava

V večjo skledo stresite solato, jagode, čebulo, gorgonzolo, orehe in lanena semena. Pokapljajte z oljem in kisom ter premešajte. Zadostuje za eno porcijo.

Na porcijo

235 kalorij, 6 g beljakovin, 24 g ogljikovih hidratov, 15 g maščob (2, 7 g nasičenih), 7 g vlaknin, 160 mg natrija.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Sendvič reuben

Sendvič reuben je svetovno znan prigrizek, pripravljen iz popečenega rženega kruha, govejega pršuta ali puranje šunke, kislega zelja, sira ementalca in solatnega preliva tisoč…
None

Pikantni rakci z zdrobom

Okusen, hitri obrok s kozicami in zdrobom.
None

Peresniki z rakci

Napolnite se z energijo in pridobite nekaj nove moči s peresniki in rakci.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri