10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Piščančje meso v omaki iz krebuljice

9. 6. 2007

Za 1 osebo potrebujete: 150 g fileja piščančjih prsi, sol, poper, 1 in 1/2 žlice moke, 1 čajno žličko masla, 100 ml piščančjega fonda (ali juhe), 2 žlici limoninega soka, 200 g mešane zelenjave (globoko zamrznjene), 1/4 šopka krebuljice (ali peteršilja), 30 g kisle smetane.

PRIPRAVA:

1. Piščančje meso oplaknite, dobro osušite in natrite s soljo in poprom. Meso povaljajte v žlici moke. V večji ponvi segrejte maslo in pecite meso na vsaki strani 4 minute. Prilijte 50 ml piščančjega fonda in limonin sok.

2. Zelenjavo nato dodajte k mesu. Zavrite in pokrito kuhajte 10 minut. Tekočino odlijte v drugo posodo.

3. Krebuljico oplaknite in osušite. Eno vejico prihranite, preostale pa osmukajte. Preostal fond zmešajte s kislo smetano, dodajte krebuljico in s paličnim mešalnikom drobno zmeljite. Primešajte k tekočini od kuhanja in zavrite. 1 čajno žličko moke gladko zmešajte z malo vode in umešajte v vrelo omako. Med mešanjem kuhajte toliko časa, da se omaka zgosti. Solite in poprajte.

4. Piščančje meso poševno narežite na rezine. Postrezite z zelenjavo in omako ter okrasite z vejico krebuljice.

Čas priprave: 25 minut

452 kcal; maščobe: 15 g; B: 50 g; OH: 28 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri