shutterstock_53

Ogljikov dioksid in encimi v pivu pomagajo mehčati meso, okus in vrsta piva pa prispevata h končnemu okusu jedi. Zato nekateri mojstri žara z njim prelivajo meso med peko. Če imate radi pivo in piščanca, kar je všeč večini moš­­kih, preizkusite nasled­­nji recept.

V pečici ali na žaru specite piščančja bedra in stegna. Tik preden so popolnoma pečena, jih preložite v primerno veliko ponev, prelijte s skodelico najljubšega piva in pecite še 2? 3 minute.

Nato na vse skupaj potresite 1 jedilno žlico sladkorja, poškropite z nekaj kapljicami sojine omake in ponovno pecite 2? 3 minute.

Na koncu nastalo mesno omako zgostite s čajno žličko koruznega škroba, dobro premešajte, odstavite in postrezite. Zraven ne pozabite ponuditi kozarca piva.

foto: Shutterstock

Sorodni članki

Za ljubitelje žara: Piščanec z jamajško omako in solato

Že ta vikend presenetite goste. Pripravite preprosto jed z žara - piščanca z jamajško omako.
None

Žar za poletni čar

Na žaru lahko pripravite še kaj drugega kot le zrezke in hamburgerje. Tukaj je sedem hranljivih in malomaščobnih izgovorov, da zakurite ogenj.

Slastno zapečeno

Nekaterih pripomoČkov za Žar nujno ne pštrebujete. Preživeli boste tudi brez azbestne rokavice in elektromotorja za obračanje vola. Drugi so nujni, na primer žar in meso, ki…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri