Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Pivo kot začimba

Pivo kot začimba (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
31. 7. 2009

Ogljikov dioksid in encimi v pivu pomagajo mehčati meso, okus in vrsta piva pa prispevata h končnemu okusu jedi. Zato nekateri mojstri žara z njim prelivajo meso med peko. Če imate radi pivo in piščanca, kar je všeč večini moš­­kih, preizkusite nasled­­nji recept.

V pečici ali na žaru specite piščančja bedra in stegna. Tik preden so popolnoma pečena, jih preložite v primerno veliko ponev, prelijte s skodelico najljubšega piva in pecite še 2? 3 minute.

Nato na vse skupaj potresite 1 jedilno žlico sladkorja, poškropite z nekaj kapljicami sojine omake in ponovno pecite 2? 3 minute.

Na koncu nastalo mesno omako zgostite s čajno žličko koruznega škroba, dobro premešajte, odstavite in postrezite. Zraven ne pozabite ponuditi kozarca piva.

foto: Shutterstock

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri