10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Široki rezanci s trakovi zelenjave

20. 7. 2007

Za 1 osebo potrebujete: 1 manjši korenček, 30 g stročjega graha, 1 manjši por, za lešnik velik kos ingverja, 2 čajni žlički olja, sol, poper, 2 žlici svetle sojine omake, 60 ml zelenjavne juhe (instant), 1 jajce, 1 čajno žličko sesekljanega peteršilja, 30 g širokih rezancev.

PRIPRAVA:

1. Korenček očistite, olupite in z nožem za lupljenje narežite tanke in dolge trakove. Stročji grah očistite in po dolgem narežite na tanke trakove. Por očistite in narežite na 5 cm dolge kose, ki jih še vzdolžno narežete na tanke trakove. Ingver olupite in drobno sesekljajte.

2. V ponvi segrejte 1 čajno žličko olja in prepražite ingver. Dodajte korenje in stročji grah ter med stalnim mešanjem pražite približno 5 minut. Dodajte por, še malce pražite in začinite s soljo in poprom. Prilijte juho in sojino omako ter pogrejte.

3. Jajce razžvrkljajte s soljo, poprom in peteršiljem. Na preostalem olju specite omleto, zvijte in narežite na ne preveč tanke rezine.

4. V vreli slani vodi skuhajte rezance po navodilu. Odcedite. Umešajte jih k zelenjavi,

malo pogrejte in postrezite z omleto.

Čas priprave: 25 minut

456 kcal; maščobe: 25 g; B: 25 g; OH: 34 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri