Zelenjavna riževa solata s piščančjimi prsmi

7. 8. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zelenjavna riževa solata s piščančjimi prsmi

Idealna poletna solata, ki vam tudi pomaga pri hujšanju.

Za 4 osebe potrebujete

• 200 g mešanice divjega dolgozrnatega riža

• sol

• 125 g stročjega graha

• 250 g navadnega jogurta

• poper

• sladkor

• nekaj naribane lupinice in sok neškropljene limone

• 2 žlici osatovega olja

• 1 strok česna

• 2 stebli belušne zelene

• 2 korenčka

• 400 g fileja piščančjih prsi

• 2 žlici stopljenega masla

• 2 cikoriji

• meto in baziliko za okrasitev

Priprava

Riž skuhajte v slani vodi po navodilih z embalaže. Stročji grah oplaknite, ga očistite in zrežite na trakove. Približno 3 minute ga kuhajte skupaj z rižem. Nato oboje dobro odcedite in počakajte, da se ohladita.

Jogurt zmešajte s soljo, poprom, sladkorjem, malce limonine lupinice in oljem. Zraven iztisnite še česen. Polivko začinite z limoninim sokom. Očistite zeleno in korenje ter oboje zrežite na tanke obročke.

Zmešajte zelenjavo, riž in sladkorni grah ter mešanico nato porazdelite po skledicah.

File piščanca oplaknite, ga osušite in po dolgem zrežite na trakove. Te nato začinite in jih od 6 do 8 minut pecite na stopljenem maslu. Očistite cikorijo, jo zrežite in primešajte solati. Po njej razporedite še piščančje trakove. Polivko okrasite z zelišči in jo ponudite zraven.

Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 470 kcal, beljakovine: 31 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 46 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek