tek-bolecina-hrbet

Športni in osebni trener Jan Veleušič nam je razložil, kateri so najpogostejši razlogi za bolečine v hrbtenici in pokazal vaje, ki hrbtenico razbremenijo.

Najpogostejši razlogi za bolečine v hrbtenici in vaje za razbremenitev

Vaje lahko uporabite kot preventivo, za lajšanje bolečin in tudi kot rehabilitacijo po poškodbi. Pred izvajanjem vadbe priporočamo, da se posvetujete s svojim fizioterapevtom ali zdravnikom.

Vaje lahko izvajate eno za drugo ali pa vsako posebej. Demonstrirali smo dve raztezni, eno krepilno in eno razbremenilno vajo.

  1. Razteg upogibalk kolka
  2. Razteg iztegovalk kolka
  3. Krepitev jedra
  4. Podaljševanje hrbtenice

Pripravil Jan Veleušič, športni in osebni trener, video produkcija: Danijel Čančarević, foto: Profimedia

Imate vprašanje? Pišite Janu. Kontakt najdete na povezavi sportnaklinika.si. Pišete mu lahko tudi prek zasebnega sporočila na Facebook strani Športne klinike.

Sorodni članki
None

Vaje za zakrčene kolke (in lajšanje bolečin v hrbtenici)

Zakrčenost mišic lahko povzroči nepravilno obremenitev hrbtenice, posledično se pojavijo bolečine, npr. v križu. Najbolj primerne za zmanjšanje bolečine so prav raztezne vaje…
None

5 najboljših vaj z lastno telesno težo - tako boste trenirali celo telo

Številni ne želijo vsakič trenirati s prostimi utežmi. Včasih pa teh preprosto nimamo na voljo. Zato smo osebnega in športnega trenerja Jana Veleušiča povprašali, kako trenirati…

3 krepilne vaje, ki jih lahko izvajate kjerkoli

Za telo je treba skrbeti vse leto, zato vam tokrat ponujamo nekaj vaj, ki jih lahko opravite tudi sredi dnevne sobe. Vaje izvajajte v krožni obliki, takoj drugo za drugo s…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri