Ideja za izlet: Viševnik

Razgled, ki vas pričaka na 2.050 metrih višine … Res je čudovit – odpre se na večino najvišjih vrhov Julijskih Alp – zato se splača potruditi do vrha.

Na kateri hrib boste skočili ta teden?

Sončne in proste dni izkoristite za sprehod, pohod ali izlet. Sledi nekaj idej za pomoč.

Ideja za izlet: Do Cojzove koče

Si predstavljate, da popijete svojo jutranjo kavo na svežem zraku med dvema mogočnima vrhovoma, na dve strani pa se vam odpre eden najlepših razgledov?

Lahko soda bikarbona izboljša vašo vadbo?

Ali soda bikarbona pomaga pri hujšanju, smo že preverili. O tem, ali vpliva na...

Otroci in šport - 10 pravil, ki bi jih starši morali upoštevati

Šport bi morali približati otrokom že v zgodnjih letih, da bo hitro postal del njihovega življenja in ga bodo ohranili tudi, ko postanejo samostojni.

Ideja za izlet: Polog, Javorca in Tolminka

Na Polog in v Javorco po razgled, do izvira Tolminke po osvežitev.

Najpogostejši izgovori o športnih aktivnostih in kako jih odpraviti

“Saj bi igral tenis dvakrat tedensko, a kaj, ko nimam časa.” Zatrli bomo takšne in drugačne izgovore ter ponudili rešitve, zaradi katerih športnim aktivnostim ne boste morali...

Kaj smo se naučili na začetnem tečaju VARNO V FERATE

Udeležili smo se tečaja Varno v ferate v Mojstrani, poglejte si, kaj vse smo doživeli in se naučili v vertikali. 

Ideja za izlet: Na Boč

Jugovzhodni del Karavank ponuja vrsto zanimivih in lahko dostopnih vrhov, med njimi je tudi Boč ali štajerski Triglav, kot pravijo gori nad Poljčanami domačini.

Ko se ti življenje postavi na glavo: 8 pomembnih lekcij, ki se jih moramo naučiti vsi

Vsakomur od nas lahko življenjska izkušnja v hipu zruši cel svet. Pri tem pa lahko le upamo, da ne bo preveč vplivala na naša vse preveč pomembna opravila. A velikokrat ni...

Kaj storiti, ko vas vadba spravlja v stres?

Vadba naj bi bila izhod iz stresa in nekakšen ventil za sproščanje napetosti, ki se nabira v nas skozi dan. Če se zgodi ravno obratno in tudi, ko ste že utrjeni in v dobri formi...

Ideja za izlet: Raziščimo Ljubljansko barje

Na pragu glavnega mesta, le malce stran od zadnjih mestnih ulic se razprostira Ljubljansko barje. Krajinski park z bogato zgodovino, arheološko dediščino, etnološkimi posebnostmi in...

Naravna pomoč pri športnih poškodbah in bolečinah v mišicah

Vsak, ki dokaj redno telovadi, se je že srečal z bolečimi in pekočimi mišicami. Zakaj se telo tako odzove na vadbo in kako ublažiti bolečino po naravni poti?

Vprašali smo trenerja: Kako pogosto in kako dolgo naj tečejo tekači začetniki?

Danes pa nekaj nasvetov za tekače začetnike, med drugim tudi o tem, kako pravilno dihati med tekom in kako določiti primeren tempo teka.

Vprašali smo trenerja: Zakaj se po teku pojavi bolečina v golenici?

Če se resneje ukvarjate s tekom, ste se z bolečino v golenici verjetno že srečali. Preverite, kakšni so možni vzroki in kako jo lahko odpravite.

Ideje za enodnevne izlete po Sloveniji

Slovenija je dežela številnih krajev, kjer si lahko po dolgem in napornem tednu oddahnemo vsaj za en dan. Kljub temu da imamo na razpolago številne možnosti, pa se vedno znova...

Vprašali smo trenerja: Zakaj bi morali tekači izvajati tudi druge vrste treningov?

Tudi zapriseženi tekači bi se morali preizkusiti v različnih vadbah. Zakaj in kako to vpliva na športni nastop? Preverite, kaj nam je o tem povedal kineziolog.

Vprašali smo trenerja: Kaj je najbolj pomembno pri nakupu športne obutve?

Čevlji so  obvezna oprema pri skoraj vseh vrstah vadbe, vseeno pa jim pogosto posvečamo premalo pozornosti. Zato smo o nakupu in uporabi povprašali kar diplomiranega kineziologa in...

5 dobrih razlogov, zakaj izbrati hojo

Kako človeka, ki se mu vsakršen koncept rekreacije upira, prepričati, da naredi nekaj dobrega zase? Da postane vsaj malo aktiven.

Če ne najdete motivacije za trening, izberite skupinsko vadbo

Skupinska vadba bo odpravila dvome, ki vam pravijo, da raje ostanite doma in izpustite še en trening. Preverite nekaj pozitivnih plati, zaradi katerih bi jo morali izbrati.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri