7 slastnih namazov iz domače kuhinje

19. 6. 2016 | Vir: Lisa
Deli
7 slastnih namazov iz domače kuhinje (foto: Shutterstock.com)
Shutterstock.com

Domači so vedno najboljši, pripravljeni en dva tri, pa še povsod jih lahko vzamete s sabo.

1. Namaz iz čičerke z jogurtom

Priprava:

V ponvi rahlo prepražite sezam in ga nato v mešalniku zmešajte z malo olja. Dodajte čičerko, česen, olje, peteršilj, limonin sok ter mešajte toliko časa, da dobite gladko pasto. Solite in poprajte po okusu.

Če je zmes premalo mazava, lahko dodate malo jogurta. Postavite v hladilnik. Preden namaz postrežete, ga pokapajte z malo oljčnega olja in posujte z malo rdeče paprike.

Namaz je zares odličen in smo ga preizkusili tudi sami. Video si poglejte na povezavi: Tako pripravite božanski namaz iz čičerke.

2. Paradižnikov kremni namaz

Priprava:

  • sesekljajte 60 g posušenih paradižnikov (v olju),
  • 1 olupljen strok česna in
  • lističe 2 stebel bazilike.

Bele dele 2 mladih čebul zrežite na tanke obročke. Vse skupaj zmešajte z 200 g kremnega sira in začinite s soljo in poprom. Ohladite.

3. Arašidovo maslo

Priprava: v sekljalniku ali možnarju drobno sesekljajte 230 g slanih praženih arašidov in 25 ml arašidovega olja.

4. Postrvji namaz

Priprava: zmešajte 250 g na kocke zrezane dimljene postrvi, kocke 1 čilija, česna in čebule, 1 žličko mletega koriandra in 150 ml kisle smetane.

Začinite z limono, soljo in poprom.

5. Limonovo maslo z meto

Priprava:

  • 50 g zmehčanega masla zmešajte
  • s 3 žlicami sesekljane sveže mete,
  • 1 žlico nastrgane lupinice neškropljene limone in
  • 2 žlicama limonovega soka.

Krepko začinite s soljo in poprom.

6. Jabolčno-orehov namaz

Priprava:

  • 2 nastrgani jabolki zmešajte z
  • 250 g skute,
  • 2 žlicama drobno sesekljanih orehov,
  • 2 žličkama hrena (iz kozarčka) in s
  • sesekljanim drobnjakom.

Začinite z 2 žlicama limonovega soka, soljo in poprom.

7. Jajčni namaz

Priprava: kocke 1 čebule stekleno popražite na 2 žličkah masla. Ohladite. Primešajte kocke 5 trdo kuhanih jajc, 100 g zmehčanega masla in 35 g gorčice. Začinite s soljo in poprom.