10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Dieta za zaposlene

Dieta za zaposlene (foto: Profimedia) Profimedia
17. 9. 2009

Z dieto, ki je pred vami, odpade izgovor, da je hujšanje zaradi delovnih obveznosti težko.

Ponedeljek

Zajtrk:

  • 2 dl pomarančnega soka, 1 banana in 2 kivija, narezana na rezine.

Kosilo: 

  • solata iz zelenjave in testenin (70 g testenin, 50 g brstičnega ohrovta, 50 g brokolija, 1 korenček in 1 rdeča paprika). Zmešajte narezano kuhano zelenjavo s testeninami, začinite z limoninim sokom, soljo in žličko olivnega olja.

Večerja:

  • 250 g kuhanega telečjega zrezka, 300 g šampinjonov, dušenih v vodi.

Torek

Zajtrk:

  • 2 dl korenčkovega soka, 2 rezini črnega kruha z 20 g nemastnega sira.

Kosilo:

  • 50 g brokolija, 50 g graha, 1 par hrenovk.

Večerja:

  • zelenjavo (1 jajčevec, čebula, 2 paradižnika, 1 bučka, 1 žlička naribanega parmezana, 1 žlička olja) dušite, dajte v skledo za peko, potresite s parmezanom ter pecite v pečici 20 minut, da se zapeče.

Sreda

Zajtrk:

  • skodelica čaja brez sladkorja, kos kruha, 10 g masla in 10 g marmelade.

Kosilo:

  • krompirjeva solata z jabolkom (300 g krompirja, 1 žlica kisa, 1 žlica peteršilja, 1 jabolko, 10 g oliv iz kisa in mlada čebula). Začinite s 50 g jogurta in soljo.

Večerja:

  • krožnik juhe (1 zelenjavna jušna kocka), 200 g osliča, 100 g kuhanega korenčka in 100 g špargljev iz konzerve.

Četrtek

Zajtrk:

  • 2 dl soka iz ribeza, 200 g narezane hruške.

Kosilo:

  • naredite si sendvič: 1 biopecivo (sosedovo pecivo), 100 g kislih kumaric, 100 g pečenih piščančjih prsi.

Večerja:

  • 100 g kuhanega riža, 200 g rdeče pese.

Petek

Zajtrk:

  • 250 g narezanega ananasa.

Kosilo:

  • solata z zelenjavo in jajci (100 g zelene paprike, 50 g graha, 50 g koruze, 1 paradižnik, 1 trdo kuhano jajce). Začinite s 50 g probiotičnega jogurta.

Večerja:

  • oslič s stročjim fižolom, ki ga začnite s soljo in poprom. Filet marinirajte z limono.

Preberite še: 1 stvar, ki je pri hujšanju pomembnejša od gibanja 

Značke: dieta

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri