10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Divjačinski medaljoni v paradižnikovi omaki

Divjačinski medaljoni v paradižnikovi omaki (foto: Profimedia) Profimedia
24. 12. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Okusen divjačinski obrok ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g fileja divjačine
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 žlico gorčice
  • 150 g slanine
  • 2 čebuli
  • 1 korenček
  • 1 korenino peteršilja
  • ½ zelene
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 1 žlico ribezove marmelade
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 zrni pimenta
  • 1 žlico sesekljanih zelišč
  • 100 ml rdečega vina
  • 1 žlico limonovega soka
  • 1 žlico moke

Priprava:

1 Očistite file in ga zrežite na tanke rezine. Potolcite jih, začinite s soljo in poprom ter premažite z gorčico. Nato jih položite v pekač in jih čez noč pustite počivati v hladilniku.

2 Očiščene korenovke in slanino zrežite na majhne koščke. Meso na vročem olju popecite z obeh strani in ga nato položite nazaj v pekač.

3 V omaki, ki je ostala, popražite čebulo, korenovke in čebulo, dodajte paradižnikovo mezgo, marmelado, začimbe in sesekljana zelišča. Nato primešajte še rdeče vino in limonov sok. Vse skupaj premešajte in pustite lahno vreti 10 minut.

4 Sestavine potresite z moko, dodajte 150 ml vode in vse skupaj malo pokuhajte. Pripravljeno omako prelijte po mesu in ga 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite s cmoki ali rižem

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri