Juha z rdečo lečo

25. 1. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Juha z rdečo lečo (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Krepka juha v zimskem času vedno prav pride

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebulo
  • 300 g rdeče leče
  • 150 g olupljenega in na kocke zrezanega krompirja
  • 400 ml zelenjavne juhe
  • 2 žlici ajvarja
  • 300 g olupljenih in na koščke zrezanih paradižnikov
  • sol
  • mleti poper
  • 1–2 žlički tabaska
  • 4 žlice sesekljanega gladkega peteršilja

Priprava

Olupljeno čebulo drobno sesekljajte, lečo pa dobro operite. V posodi segrejte oljčno olje in na njem stekleno popražite čebulo in lečo. Malce pokuhajte, dodajte krompir, prilijte juho in vse skupaj kuhajte približno 20 minut.

Približno 4 minute pred koncem kuhanja juhi primešajte ajvar in paradižnike. Juho znova zavrite, jo začinite s soljo, poprom in tabaskom ter jo premešajte. Porazdelite jo po krožnikih in jo potresite s sesekljanim peteršiljem.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 370 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 58 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek