10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pečena martinova gos

Pečena martinova gos (foto: Profimedia) Profimedia
10. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Gostje bodo navdušeni nad praznično gosko!

Za 6 oseb potrebujete:

  • 1 gos
  • 2 jabolki
  • 2 hruški
  • 2 čebuli
  • 50 g suhih sliv
  • timijan
  • sol
  • kumino

Priprava:

1 Gos očistite in oplaknite. Krila pred peko zataknite pod gos.


2 Očistite jabolka, hruške in čebulo ter jih zrežite na večje kose. Suhe slive prepolovite.

Dodajte lističe timijana in vse skupaj zmešajte.


3 Gos zunaj in znotraj natrite s soljo in jo napolnite s pripravljeno mešanico. 

Nato jo povežite in potresite s kumino.


4 Gos položite v pekač in prilijte malo vode. Približno 2 uri jo pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Nato jo obrnite in pecite še 2 uri. Med peko jo večkrat oblijte z nastajajočo omako, če je treba, dodajte tudi vodo. Postrezite z rdečim zeljem in cmoki.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri