Peresniki s papriko

20. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Peresniki s papriko (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Kapre dodajo za mediteranski pridih

Za 4 osebe potrebujete

  • 100 g slanine
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 4 rdeče paprike
  • 4 paradižnike
  • 400 g peresnikov
  • sol
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici belega vina
  • mlet čili
  • 50 g črnih oliv (brez koščic)
  • 2 žlici kaper (iz kozarčka)
  • 1 žlico sesekljanega origana
  • 50 g parmezana (v kosu)

Priprava

Slanino zrežite na trakove. Olupljeno čebulo in česen drobno sesekljajte. Zelenjavo oplaknite, jo očistite in jo zrežite na majhne koščke.

Peresnike skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Na olju stekleno popražite slanino, čebulo in česen. Zraven 5 minut dušite še papriko in paradižnik. Prilijte vino in vse skupaj začinite s soljo in čilijem. Dušite še 4 do 5 minut.

Olive grobo sesekljajte. Peresnike dobro odcedite in pri tem prestrezite 100 ml vode. Testenine zmešajte z zelenjavo, kaprami, olivami in origanom ter po potrebi dodajte malce vode od testenine. Peresnike še enkrat začinite in jih potresite s sveže nastrganim parmezanom. Lahko jih okrasite še z origanom.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 550 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 75 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek