Peresniki s pečeno zelenjavo

16. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Peresniki s pečeno zelenjavo (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Paradižniki, paprika in čebula se spečejo v pečici

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g češnjevih paradižnikov
  • 2 rdeči papriki
  • 2 čebuli
  • 400 g testenin
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol, poper
  • 2 vejici gladkega peteršilja
  • 2 vejici timijana

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Paradižnike oplaknite, jih odcedite in jih prepolovite oziroma zrežite na četrtine. Papriki oplaknite, ju očistite in zrežite na koščke. Čebuli olupite, ju prepolovite in zrežite na tanke krhlje.

Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. V vmesnem času po pekaču razporedite paradižnike, papriko in čebulo. Paradižnike položite v pekač z odrezano stranjo navzgor. Zelenjavo nakapajte z oljem in jo začinite s soljo ter poprom. Zelišča oplaknite in jih dobro otresite. Potrgajte lističe in jih polovico potresite po zelenjavi. Približno 10 minut jo pecite v pečici oziroma toliko časa, da se paradižniki začnejo gubati.

Testenine dobro odcedite. Stresite jih k zelenjavi in vse skupaj dobro premešajte. Potresite s preostalimi lističi zelišč in postrezite.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo približno 440 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 73 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek