mint-cokolada-presna-sladica

Ob zeleni barvi ni nujno, da vedno pomislite na dolgočasno solato, zelena je lahko tudi slastna sladica – preizkusite ta zanimiv recept. Ne bo vam žal!

Sestavine:

Dno:

  • 1/2 skodelice orehov
  • 1/2 skodelice mandljev
  • 1/2 skodelice namočenih datljev
  • 3 žlice kakava v prahu
  • ščepec himalajske soli

Zelena krema:

  • 1 velik zrel avokado, olupljen
  • 2 žlici posušenih metinih listov (zmiksamo v prah) /ali uporabimo ekstrakt mete (v tem primeru bo par kapljic dovolj)
  • 3 žlice kokosovega sladkorja
  • 3 žlice kokosovega olja

Čokoladni preliv:

  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 1 žlica sladila (javorjev sirup, med, kokosov sladkor ...)
Priprava:

Dno in stranice plastične posode (v receptu je uporabljena posoda dimenzij 11 x 18 cm) obložimo s peki papirjem.

Za dno najprej zmešamo orehe in mandlje. Dodamo namočene datlje, kakav v prahu in sol. Zmiksamo v homogeno zmes. Maso razporedimo po dnu pripravljene posode in postavimo v hladilnik.

V mešalnik damo avokado, meto in sladilo, zmiksamo do gladkega. Dodamo kokosovo olje in še enkrat zmiksamo. Zmes vlijemo na ohlajeno dno in postavimo v zamrzovalnik za eno uro. Pazimo, da ne zamrzne!

Čokoladni preliv naredimo tako, da samo segrejemo prazen lonec. Odstranimo z ognja in vanj damo kokosovo olje – topla posoda ga bo stopila, dodamo kakav in na koncu še sladilo ter zmešamo v gladko zmes. Čokolado prelijemo po vrhu in postavimo v hladilnik za nekaj ur.

Pred rezanjem kvadratov sladico previdno vzamemo iz posode in položimo na desko za rezanje. Oster nož pomočimo v kozarec vroče vode za nekaj minut, ga obrišemo in tako bomo brez težav sladico razrezali na kvadrate.

Recept je prispevala Katja Zupanc za spletno stran Malinca

Preberite še: 13 okusnih načinov uporabe avokada pri pripravi zdravih obrokov

Presne čokoladno-mint kocke

Sorodni članki

Recept: Vikend sladkanje

Malo se pa moramo posladkati.

Ste za domačo poletno osvežilno sladico?

Da je priprava sladoleda povsem enostavna, dokazujejo slovenski kulinarični blogerji, ki že uživajo v polnovrednih okusih zdravih sladoledov.

Recept: Presna torta "jagoda in čokolada"

Torta je dovolj sladka, da je primerna tudi za sladkosnede. Okus čoklade v podlagi pa se krasno ujema z okusom jagod, ki v kombinaciji z avokadom ohranijo svoj poln okus.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri