mint-cokolada-presna-sladica

Ob zeleni barvi ni nujno, da vedno pomislite na dolgočasno solato, zelena je lahko tudi slastna sladica – preizkusite ta zanimiv recept. Ne bo vam žal!

Sestavine:

Dno:

  • 1/2 skodelice orehov
  • 1/2 skodelice mandljev
  • 1/2 skodelice namočenih datljev
  • 3 žlice kakava v prahu
  • ščepec himalajske soli

Zelena krema:

  • 1 velik zrel avokado, olupljen
  • 2 žlici posušenih metinih listov (zmiksamo v prah) /ali uporabimo ekstrakt mete (v tem primeru bo par kapljic dovolj)
  • 3 žlice kokosovega sladkorja
  • 3 žlice kokosovega olja

Čokoladni preliv:

  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 1 žlica sladila (javorjev sirup, med, kokosov sladkor ...)
Priprava:

Dno in stranice plastične posode (v receptu je uporabljena posoda dimenzij 11 x 18 cm) obložimo s peki papirjem.

Za dno najprej zmešamo orehe in mandlje. Dodamo namočene datlje, kakav v prahu in sol. Zmiksamo v homogeno zmes. Maso razporedimo po dnu pripravljene posode in postavimo v hladilnik.

V mešalnik damo avokado, meto in sladilo, zmiksamo do gladkega. Dodamo kokosovo olje in še enkrat zmiksamo. Zmes vlijemo na ohlajeno dno in postavimo v zamrzovalnik za eno uro. Pazimo, da ne zamrzne!

Čokoladni preliv naredimo tako, da samo segrejemo prazen lonec. Odstranimo z ognja in vanj damo kokosovo olje – topla posoda ga bo stopila, dodamo kakav in na koncu še sladilo ter zmešamo v gladko zmes. Čokolado prelijemo po vrhu in postavimo v hladilnik za nekaj ur.

Pred rezanjem kvadratov sladico previdno vzamemo iz posode in položimo na desko za rezanje. Oster nož pomočimo v kozarec vroče vode za nekaj minut, ga obrišemo in tako bomo brez težav sladico razrezali na kvadrate.

Recept je prispevala Katja Zupanc za spletno stran Malinca

Preberite še: 13 okusnih načinov uporabe avokada pri pripravi zdravih obrokov

Presne čokoladno-mint kocke

Sorodni članki

Recept: Presna torta "jagoda in čokolada"

Torta je dovolj sladka, da je primerna tudi za sladkosnede. Okus čoklade v podlagi pa se krasno ujema z okusom jagod, ki v kombinaciji z avokadom ohranijo svoj poln okus.

Ste za domačo poletno osvežilno sladico?

Da je priprava sladoleda povsem enostavna, dokazujejo slovenski kulinarični blogerji, ki že uživajo v polnovrednih okusih zdravih sladoledov.

Recept: Vikend sladkanje

Malo se pa moramo posladkati.
Liza

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Liza

Naročite se na revijo Liza:

04 511 64 44 spletni nakup

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Najbolj brane vsebine

7 ajurvedskih nasvetov za hujšanje in dobro počutje

Larissa Hall Carlson, učiteljica joge in specialistka za ajurvedo, ponuja 7 ajurvedskih nasvetov, da boste (po praznikih) lažje telo spet spravili v staro stanje in poskrbeli za dobro počutje.
Več...

5 stvari, ki jih morate vedeti, če bi radi hitro shujšali

Na trgu je ogromno izdelkov, ki pri preoblikovanju telesa obljubljajo takojšnje rezultate. In potem so tu še hitre, predvsem pa stroge diete. Pa je res mogoče zdravo izgubiti konkretno količino kilogramov v zelo kratkem času in potem to težo tudi obrdžati?
Več...

Hujšanje ne bo uspešno, če ne boste poskrbeli za 5 pomembnih stvari

Medtem ko se osredotočate na željo po izgubi kilogramov, pozabljate na pomembne stvari, ki vas lahko vrnejo na staro pot.
Več...

Najslabši nasveti glede prehrane po mnenju nutricionistov

Kadar se lotite diete ali pa se zgolj skušate prehranjevati bolj zdravo, verjetno dobite na tone nasvetov od prijateljev, družinskih članov in neznancev v spletu, ki z gotovostjo trdijo, da imajo prav. Zbrali smo nekaj pogostih napak, ki jim ne verjemite in jih ne izvajajte. 
Več...

Vadba za celo telo: Kombinacija počepa in planka

Naj bo tokratni trening drugačen - izvajajte le dve vaji in z njima razgibajte celo telo. Menite, da je izziv prelahek?
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri