10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Palačinke malo drugače

19. 10. 2012

Ajdove palačinke predstavljajo bolj polnovredno različico priljubljene sladice. Poskusite, okus je odličen!

Sestavine:
  • 150 g ajdove moke
  • 50 g pšenične moke
  • 2 jajci
  • 250 ml mleka
  • 1 ščep soli
  • olje za peko

Za nadev:

  • slivov džem (ali brusnični)
  • kisla smetana
Priprava:

Obe vrsti moke, jajci, mleko in sol razžvrkljajte v gladko testo brez grudic. Iz testa specite tanke palačinke. Palačinke premažite z dobrim domačim slivovim džemom in dodajte kanček kisle smetane.

Prepognite jih na četrtine in po želji postrezite z vaniljevim sladoledom. Palačinke lahko nadevate tudi z gobami, mesom ali zelenjavo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri