palacinke

Ajdove palačinke predstavljajo bolj polnovredno različico priljubljene sladice. Poskusite, okus je odličen!

Sestavine:
  • 150 g ajdove moke
  • 50 g pšenične moke
  • 2 jajci
  • 250 ml mleka
  • 1 ščep soli
  • olje za peko

Za nadev:

  • slivov džem (ali brusnični)
  • kisla smetana
Priprava:

Obe vrsti moke, jajci, mleko in sol razžvrkljajte v gladko testo brez grudic. Iz testa specite tanke palačinke. Palačinke premažite z dobrim domačim slivovim džemom in dodajte kanček kisle smetane.

Prepognite jih na četrtine in po želji postrezite z vaniljevim sladoledom. Palačinke lahko nadevate tudi z gobami, mesom ali zelenjavo.

Sorodni članki

Ajdovi štruklji in palačinke

Ajda - nekoč hrana revežev, danes pa jo uvrščamo med najbolj hranljiva in zdrava živila. Pripravili smo dva odlična recepta z ajdovo moko.
None

Ajda

Preobčutljivim na gluten se namesto pšenice, rži, ječmena in ovsa med drugim priporoča uživanje riža, soje, ajde, kvinoje, prosa in koruze. Tokrat malo več o ajdi in ajdovih jedeh.

Recepti s koprivami: 4 slastne jedi, ki jih je vredno preizkusiti

Koprive rastejo povsod okrog nas. Prav nič ne stanejo, iz njih pa lahko pripravimo zelo zdrave in slastne jedi. Spoznajte nekaj čudovitih receptov s koprivami. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri