To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Polnjeni paradižniki

23. 8. 2010

Riževo-zelenjavni nadev je oplemeniten s sirom.

Za 4 osebe potrebujete:
• 8 velikih paradižnikov (po približno 100 g)
• 1 čebulo • 1 korenček • ¼ gomolja zelene
• 1 majhno bučko • 1 žlico masla • 100 g riža
• sol, poper • 2 žlički kisle smetane
• 75 g naribanega sira • 1 žličko sesekljanega peteršilja • 1 žlico olivnega olja

Priprava:

1. Paradižnike operite in vsakemu odrežite kapico. Z žlico jih izdolbite in 100 g izdolbenega mesa prihranite. Čebulo olupite in sesekljajte. Pripravite zelenjavo in jo na drobno sesekljajte. Na maslu stekleno popražite čebulo, dodajte riž in ga na hitro popražite. Prilijte 200 ml vode, dodajte korenje in paradižnikovo meso ter kuhajte približno 5 minut. Nato dodajte zeleno in bučke ter kuhajte še 15 minut. Zelenjavni riž začinite s soljo in poprom.

2. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). V zelenjavni riž vmešajte kislo smetano, sir in peteršilj ter po okusu še začinite. Paradižnike napolnite z nadevom in jih položite v namaščen pekač. Pokrijte jih s kapicami in pokapljajte z olivnim oljem. V pečici jih pecite približno 20 minut.

Priprava: približno 1 ura.
Na osebo: približno 240 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri