10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice

Poskusite te noro dobre in zdrave vaflje iz čičerke!

Poskusite te noro dobre in zdrave vaflje iz čičerke! (foto: Profimedia) Profimedia
1. 9. 2019

Vsi poznamo sladke vaflje, ne slišimo pa ravno pogosto o tistih bolj pikantnih. Če bi radi preskusili nekaj novega in si obenem želite zdravega in hranljivega obroka, bo ta recept pravi. Preberite, za kaj vse je koristna čičerka!

Čičerka je zaveznica vašega zdravja

Čičerka je zelo nasitna in mnogo bolj zdrava od pšenične bele moke. Uspešno uravnava apetit in zaradi visoke vsebnosti hranljivih snovi preprečuje, da bi se po zaužitju prenajedli še s kako drugo hrano.

Bogata je z beljakovinami, zato je primerna tudi za aktivne in tiste, ki želite izgubiti nekaj kilogramov. Uspešno uravnava krvni sladkor, saj je bogata z vlakninami, kar pomeni, da se počasneje presnavlja.

Sodeč po nekaterih študijah, se lahko z njeno pomočjo tudi uspešno bojujemo tudi proti boleznim srca in ožilja, raku na črevesju in diabetesu.

Recept za vaflje iz čičerke z zelenjavo

Sestavine:

  • ¾ skodelice bio čičerkine moke
  • ½ žličke sode bikarbone
  • posušene začimbe (po okusu)
  • ½ žličke soli
  • 6 velikih bio jajc
  • ¾ skodelice grškega jogurta

Paradižniki, kumarice, svež peteršilj, na drobne lističe natrgana zelena solata, poper, sol, olivno olje, jogurt in sveže stisnjen sok limone za serviranje.

Hitra in enostavna priprava:

1. Prižgite in ogrejte opekač za vaflje.

2. V veliki posodi zmešajte moko, sodo bikarbono in sol ter po potrebi vmešajte še priljubljene začimbe (priporočamo sladko papriko, baziliko, timijan in origano). V manjši skledi stepite jogurt in jajca. Vmešajte mokre sestavine v suhe.

3. Na majhne kocke narežite zelenjavo in v posebni skledici zmešajte jogurt, limonin sok, olivno olje, poper in peteršilj.

4. Na opekač za vaflje kapnite malo olja in nanesite ¼ do ½ vsebine testa. Pecite, dokler ne bo zlato rjavo zapečeno, približno 4-5 minut. Nadaljujte, dokler ne porabite vse mase.

5. Vaflje preložite na krožnik in čez potresite zelenjavo ter jih pokapajte s prelivom. Dober tek!

Profimedia

Nasvet: v kolikor nimate opekača za vaflje, lahko na podoben način pripravite tudi palačinke! Sicer ne bodo tako rahle kot tiste z mlekom, bodo pa vseeno zelo okusne in hranljive!

Preverite še, kakšni so simptomi, če vam primanjkuje cinka in si povrnite zdravje z uvajanjem čičerke v dnevne obroke. Priporočamo nekaj receptov za okusne solate in prigrizke s to slastno stročnico:

Vir: Women's Health Mag, Healthline

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri