Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak
V čem bi se morali preizkusiti glede na vaš astrološki znak

Riževa ponev po grško

13. 11. 2012

Polnovreden riž je tisti, ki mu ni nič odvzeto in je zato v njegovi ovojnici veliko vitaminov, beljakovin in balastnih snovi. Ravno te mu dajejo odličen okus in hranilno vrednost. Deluje pa tudi kot sredstvo za čiščenje telesa.

Za 2 osebi potrebujete:
  • 150 g rjavega riža
  • 1 lovorov list
  • 300 ml zelenjavne juhe
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 3 žlice olivnega olja
  • po 1 zelena in rumena paprika
  • 200 g paradižnika
  • 1 bučka
  • 100 g fete
  • timijan, origano, bazilika, sol
Priprava:

Riž prelijte s hladno juho, mu dodajte lovorov list in ga namakajte čez noč. Naslednji dan ga v isti tekočini zavrite in kuhajte približno 20 minut. Lovor odstranite.

Čebulo in česen olupite in zrežite na trakove oziroma sesekljajte. V ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte narezano papriko in bučke, zelišča in sol ter na hitro prepražite. Primešajte odcejen riž in po okusu še začinite. Paradižnike sesekljajte in primešajte rižu.

Jed posujte z razdrobljeno feto in pokapljajte s preostalim oljem.

Iz Lise

Značke: recepti riž

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri