Riževa ponev po grško

13. november 2012 | recepti , riž
l43_32_rizeva_sh

Polnovreden riž je tisti, ki mu ni nič odvzeto in je zato v njegovi ovojnici veliko vitaminov, beljakovin in balastnih snovi. Ravno te mu dajejo odličen okus in hranilno vrednost. Deluje pa tudi kot sredstvo za čiščenje telesa.

Za 2 osebi potrebujete:
  • 150 g rjavega riža
  • 1 lovorov list
  • 300 ml zelenjavne juhe
  • 2 čebuli
  • 1 strok česna
  • 3 žlice olivnega olja
  • po 1 zelena in rumena paprika
  • 200 g paradižnika
  • 1 bučka
  • 100 g fete
  • timijan, origano, bazilika, sol
Priprava:

Riž prelijte s hladno juho, mu dodajte lovorov list in ga namakajte čez noč. Naslednji dan ga v isti tekočini zavrite in kuhajte približno 20 minut. Lovor odstranite.

Čebulo in česen olupite in zrežite na trakove oziroma sesekljajte. V ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte narezano papriko in bučke, zelišča in sol ter na hitro prepražite. Primešajte odcejen riž in po okusu še začinite. Paradižnike sesekljajte in primešajte rižu.

Jed posujte z razdrobljeno feto in pokapljajte s preostalim oljem.

Iz Lise

Sorodni članki

Ideja za kosilo

Včasih primanjkuje časa, včasih pa idej. Nekaj smo jih za vas pripravili mi. Tokrat pripravljamo kosilo brez mesa.

Kulinarično popotovanje: Karibi

Edinstvena destinacija z osupljivimi plažami, kristalno čistim turkiznim morjem, čudovitimi naravnimi lepotami, bujno pisano vegetacijo in prav tako pisano kulinariko.

Kulinarično popotovanje: Španija

Pisano, čudovito pikantno, aromatično ...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri