mh0908_mg8_01

Okusen in hkrati hitri obrok za vse sladokusce.

Potrebujete

  • goveji zrezek, težek okoli 25 dag
  • 2 skodelici rukole ali motovilca
  • 2 žlici nadrobljene gorgonzole
  • 1 velik paradižnik
  • 1 srednje veliko rdečo čebulo

Potrebujete še

  • 1 čajno žličko oljčnega olja
  • 2 jedilni žlici balzamičnega kisa
  • 2 srednje veliki polnozrnati bombeti
  • 2 jedilni žlici lahke majoneze
  • sol in poper po okusu

Priprava

1 Čebulo narežite na tanke rezine (kolute), ki jih malo posolite in počasi popražite na oljčnem olju na srednji temperaturi. Po 10? 15 minutah dodajte balzamični kis, premešajte in zmanjšajte temperaturo gretja na minimum.

2 Zrezek solite in poprajte po okusu ter ga v primerno veliki ponvi na hitro specite (4? 5 minut na vsaki strani) na visoki temperaturi, da ostane sočen in mehak. Primerna stop­nja pečenosti je, ko je temperatura v središ­ču 68 °C, kar pomeni, da je meso ob razrezu v sredini še rahlo rožnato. Preložite ga na krožnik, počakajte, da se malo ohladi, in ga nato razrežite na tanke rezine. Paradižnik narežite na tanke kolute.

3 V manjši skodelici dobro zmešajte gorgonzolo in majonezo. Prerežite bombeti in z omako namažite obe spodnji polovici. Obložite še z narezanim paradižnikom, mesom, rukolo in čebulo v balzamičnem kisu. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

  • 580 kalorij
  • 37 g beljakovin
  • 62 g ogljikovih hidratov
  • 22 g maščob (6 g nasičenih)
  • 9 g vlaknin
  • 770 mg natrija

foto: Joe Mckendry

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Sočna govedina s paradižniki v balzamičnem kisu

Presenetite jo s slastno dišečimi rezinami in samozavestnim nastopom.
None

Lahka skušnjava

Vas poletna vročina izziva? Privoščite si veliko porcijo osvežilne solate!

Piščančja solata z rukolo in s papajo

Papaja ima nekoliko specifičen okus, a je lahko prav osvežujoč obrok za zajtrk, predjed ali za sladico. Ker je papajo najbolje zaužiti surovo, je odlična tudi za pripravo…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri