To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu
3 preprosta pravila, kako se znebiti maščobe na trebuhu

Sendvič za sladokusce

Sendvič za sladokusce (foto: Joe Mckendry) Joe Mckendry
2. 12. 2008

Okusen in hkrati hitri obrok za vse sladokusce.

Potrebujete

  • goveji zrezek, težek okoli 25 dag
  • 2 skodelici rukole ali motovilca
  • 2 žlici nadrobljene gorgonzole
  • 1 velik paradižnik
  • 1 srednje veliko rdečo čebulo

Potrebujete še

  • 1 čajno žličko oljčnega olja
  • 2 jedilni žlici balzamičnega kisa
  • 2 srednje veliki polnozrnati bombeti
  • 2 jedilni žlici lahke majoneze
  • sol in poper po okusu

Priprava

1 Čebulo narežite na tanke rezine (kolute), ki jih malo posolite in počasi popražite na oljčnem olju na srednji temperaturi. Po 10? 15 minutah dodajte balzamični kis, premešajte in zmanjšajte temperaturo gretja na minimum.

2 Zrezek solite in poprajte po okusu ter ga v primerno veliki ponvi na hitro specite (4? 5 minut na vsaki strani) na visoki temperaturi, da ostane sočen in mehak. Primerna stop­nja pečenosti je, ko je temperatura v središ­ču 68 °C, kar pomeni, da je meso ob razrezu v sredini še rahlo rožnato. Preložite ga na krožnik, počakajte, da se malo ohladi, in ga nato razrežite na tanke rezine. Paradižnik narežite na tanke kolute.

3 V manjši skodelici dobro zmešajte gorgonzolo in majonezo. Prerežite bombeti in z omako namažite obe spodnji polovici. Obložite še z narezanim paradižnikom, mesom, rukolo in čebulo v balzamičnem kisu. Zadostuje za 2 porciji.

Na porcijo

  • 580 kalorij
  • 37 g beljakovin
  • 62 g ogljikovih hidratov
  • 22 g maščob (6 g nasičenih)
  • 9 g vlaknin
  • 770 mg natrija

foto: Joe Mckendry

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri