solata

Originalna solata izvira iz Italije. Obvezne sestavine so sveža mocarela, češnjevi paradižniki, bazilika, oljčno olje, poper in sol.

Sestavine: 6 svežih belušev, po dolžini narezanih na tanke rezine , 1 zavitek že pripravljenih rezancev širataki (namočeni in odcejeni), 3 veliki paradižniki, narezani na majhne kocke, ? skodelice kuhanega graha (lahko odcejenega iz slanice), 1 skodelica mocarele, narezane na rezine, ? skodelice sveže sesekljanih listov bazilike, svež sok ene limone, ? skodelice ekstra deviškega oljčnega olja, sol in sveže mleti poper po okusu.

Priprava

1 Zavrite vodo v loncu, dodajte re­­­zine belušev in jih kuhajte 3? 5 minut. Iz lonca jih poberite s pe­­­nov­­­­­­ko in jih na hitro potopite v skledo z mrzlo vodo, da se ohladi­­jo. Ponovno jih odcedite.

2 Nato v vročo vodo stresite rezan­­­ce in jih hitro pogrejte (30 sekund). Dobro odcejene pretresite v večjo skledo. Dodajte beluše in vse pre­­os­­tale sestavine: paradiž­­nik, grah, mo­­­­carelo, baziliko, limonin sok, oljčno olje. Solite in poprajte po oku­­­­su ter nežno premešajte. Zadostuje za 4 porcije.

386 kalorij, 8 g beljakovin, 12 g ogljikovih hidratov,

35 g maščob, 7 g vlaknin.

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki
None

Testenine za hujšanje

Rezanci širataki vsebujejo posebno topno vlaknino, ki se v telesu ne resorbira, ampak močno nabrekne in vas prepriča, da ste pravzaprav siti.

6 odličnih poletnih solat

Iščete idejo za lahko in osvežilno poletno kosilo ali večerjo?
None

Recepti za solate kot samostojne obroke

Štiri solate, ki si jih lahko pripravite kot samostojni obrok.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri