To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
To so astrološka znamenja, ki se bojijo ponovno ljubiti
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
Najlepše kolesarske poti v Sloveniji
5 slastnih pudingov s chia semeni
5 slastnih pudingov s chia semeni

Zeljni narastek

Zeljni narastek (foto: stockfood photo) stockfood photo
17. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Belo zelje in testenine – slastno!

Za 4 osebe potrebujete

  • 250 g širokih rezancev
  • sol
  • 800 g belega zelja
  • 1 čebulo
  • 2 žlici masla
  • 2 žlički sladkorja
  • 4 žlice kisa
  • 150 g kuhane šunke
  • poper
  • 2 noževi konici mlete kumine
  • 2 noževi konici mletega koriandra
  • 2 rumenjaka
  • 2 jajci
  • 200 g smetane
  • 1 žlico jedilnega škroba
  • 200 ml mleka
  • nariban muškatni orešek 
  • kajenski poper
  • 200 g naribanega ementalca

Priprava

Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi in jih odcedite. Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170 stopinj). Zelje zrežite na trakove. Čebulo olupite in jo zrežite na kocke in jih stekleno popražite na maslu. Primešajte sladkor in ga karamelizirajte. Zalijte s kisom in pokuhajte. Nato med stalnim mešanjem v ponvi približno 10 minut dušite še zelje.

Šunko zrežite na kocke in jih zmešajte s testeninami in zeljem. Začinite s soljo, poprom, kumino in koriandrom. Posebej zmešajte rumenjaka, jajci, smetano, škrob in mleko ter mešanico začinite s soljo in poprom. Namastite model za narastke in ga potresite z malce sira. Po njem razporedite mešanico testenin in zelja ter potresite s sirom. Prelijte z jajčno smetano in narastek, pokrit s folijo, pecite približno 30 minut. Temperaturo pečice zvišajte na 210 stopinj (ventilatorsko na 190 stopinj), odstranite folijo in narastek pecite še približno 15 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut.

Na osebo: približno 870 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 48 g, ogljikovi hidrati: 59 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri