Praznična solata z opečencem

6. 1. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Praznična solata z opečencem

Osvežilna zimska solata.

Za 4 osebe potrebujete

  • 3 rezine toasta
  • 2 žlički masla
  • 1 strok česna
  • 1 granatno jabolko
  • 1 žlico tekočega medu
  • 3 žlice vinskega kisa
  • sol, poper
  • 3 žlice olivnega olja
  • 200 g motovilca
  • nekaj listov kodraste endivije

Priprava

Toastu odrežite skorjo. Iz sredice izrežite zvezde in jih na vročem maslu pecite 5 minut. Česen olupite, strite in primešajte k opečencu. Opečenec poberite iz ponve.

Granatno jabolko razpolovite. Iz ene polovice z žlico izdolbite zrna, iz druge polovice pa iztisnite sok. 6 žlic granatnega soka zmešajte z medom, kisom, soljo, poprom in olivnim oljem.

Pripravite solato in jo razdelite po krožnikih. Pokapljajte jo s prelivom, posujte z granatnimi zrni in obložite z opečencem.

Čas priprave: približno 20 minut.

Na osebo: približno 210 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 21 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek