10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
Modrosti naših babic: vlaganje v kozarce in pripravljanje ozimnice
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Zvitki s piščancem

Zvitki s piščancem (foto: revija Lisa) revija Lisa
1. 10. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Pikantno začinjeni in bogato napolnjeni

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 piščančja fileja (po približno 175 g)
  • sol, poper
  • 1 žlico olja
  • 125 g berivke
  • pest kreše
  • 4 posušene paradižnike
  • 1 strok česna
  • 50 g solatne majoneze
  • 100 g jogurta
  • 1 zavitek (4 kose) tortilj za zvitke
  • 100 g sira z modro plesnijo

Priprava

Meso oplaknite, ga obrišite in začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olje in na njem pri srednji temperaturi z vseh strani 10 do 12 minut pecite meso. Solato operite in jo osušite v solatni centrifuge.

Paradižnike zrežite na trakove. Česen olupite in ga drobno sesekljajte. Zmešajte majonezo, jogurt in česen ter mešanico začinite s soljo in poprom. Meso zrežite na tanke trakove.

V ponvi pri srednji temperaturi segrejte tortilje z obeh strani. Nato jih premažite s pomako. Zgornje polovice obložite s solato, mesom, paradižniki, krešo in zdrobljenim sirom. Vse sestavine še enkrat nakapajte s pomako, spodnjo polovico zapognite navzgor in tortilje zvijte.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 480 kcal, beljakovine: 30 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 35 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri