sneg

Na družbenih omrežjih se počutimo varne, ker svetu lahko pokažemo le tisto, kar želimo. Vidijo podobo, ki jo sami zgradimo in opremimo z najboljšimi lastnostmi. Zato je včasih težko odgovoriti na vprašanje, ali smo kljub vsemu temu pristni in zvesti sami sebi.

Če želite, da bodo dejanja in dogodki nosili vaš podpis, začnite delati na pristnosti. Ostali pa se le prepričajte, da vse to že počnete.

  • Najprej skušajte osrečiti sebe

Ker drugače ne boste morali osrečiti bližnjih. Ko se trudite nenehno ugajati in izpolnjevati vse kriterije družbe, da bi bili priljubljeni, zamujate trenutke, ko bi lahko izpolnili svoje želje in bili srečni. Nič čudnega ni, če se ob vsem tem ne počutite dobro, čeprav vse kaže, da bi se morali. Namenite si čas in poskrbite zase. Kadar potrebujete odmor od hitrega življenja, si ga vzemite. Privoščite si sprehod po snegu in toplo kopel, ko se vrnete domov. Poskrbite, da dobite dovolj ur spanja. Vzemite si čas za hobije in druge stvari, ki vam narišejo nasmeh na obraz. Tokrat najprej osrečite sebe in šele nato svoje bližnje.

  • Nehajte posnemati druge

Tega ne zamešajte z zgledovanjem po določeni osebi, ki ima vse lastnosti, ki jih želite osvojiti tudi sami. To je povsem pravilna odločitev, če se spreminjate na bolje in rastete. Posnemati pa pomeni, da živite življenje nekoga drugega: sprejemate enake odločitve, si postavljate enake cilje, želje zamenjate za njegove. Z vsakim korakom v to smer se oddaljujete od pristnosti. Premislite torej, ali imate zgolj vzornika, po katerem se zgledujete, ali nekoga, na katerem temelji vaše življenje.

  • Uživajte na potovanju

Pristnosti ne morete osvojiti čez noč. Prepoznati morate svoj potencial, določiti cilje in upoštevati želje. Za to je potrebnega kar nekaj časa in veliko potrpežljivosti. Vsak dan je nova priložnost, da svetu pokažete delček vaše prave osebnosti – takšne, ki je ne določajo pravila na družbenih omrežjih. Ker bo pot dolga, je pomembno, da na njej uživate. Obdajte se z ljudmi, ki jih imate radi, saj vas bodo spodbujali in v težkih trenutkih opomnili, da ste popolni takšni, kot ste.

  • Zaupajte

V naravo, čas in potek življenja. Ko se boste spreminjali v pristno osebo, se boste na potovanju naučili pomembnih lekcij, ki bodo prišle v pravem času. Natanko takrat, ko jih boste potrebovali. Ohranite upanje, da bo uspeh prišel, ko boste nanj pripravljeni. Vsak dan znova se potrudite, kot najbolje zmorete in delajte s strastjo. Predanost je eden izmed ključev do sreče. Zapomnite si, da je vedno bolje poskusiti in pasti, kot sedeti in narediti nič. Tvegajte, poskušajte nove stvari, širite območje udobja, odkrivajte svoje talente. Ko se boste dodobra poznali, boste končno lahko rekli, da ste pristna oseba.

Preberite tudi: 

Sorodni članki

Takšne lastnosti imajo pristne osebe

Ne prikriva, ne igra, ne nosi maske. Zvesta je sama sebi. Katere lastnosti še ima pristna oseba?

Ste mentalno močna oseba?

Če imate naslednje lastnosti, zagotovo spadate mednje. Vsi, ki si to želite postati, pa preverite, kaj morate osvojiti.

Česa se lahko naučite od ljudi, ki vas spravljajo ob živce?

Od ljudi, ki nas spravljajo ob pamet, se največkrat oddaljimo in se skušamo izogniti njihovi družbi. Vendar nas lahko naučijo tudi pomembnih življenjskih lekcij.
Izbor uredništva

Nagradni izziv: Spravite prebavo v red!

Prebava je eden od najpomembejših procesov v našem telesu, zato ima velik vpliv na naše počutje in zdravje. Že imate svojo...

Več...

7 opozorilnih znakov, da ne poslušate svojega srca

Preverite, ali ste zares sposobni poslušati sebe?

Več...

FOTO: 7 vaj, s katerimi boste telo spravili v odlično formo

S temi sedmimi vajami lahko spravite telo v odlično formo. Ni vam treba porabiti več kot 10 minut na dan, ne potrebujete nobene...

Več...
Najbolj brane vsebine

Kaj je eden od najpogostejših razlogov za razpad zveze?

Tokrat ne mislimo na varanje in nezaupanje, ampak na ...
Več...

Skrivnost hujšanja, o kateri nihče ne govori

"Bila sem ena tistih. Debeluška, ki so jo v šoli neprestano zbadali. Ena tistih, ki se je "skrivala" za širokimi in prevelikimi oblačili, celo v bazen nisem šla nikoli brez majce. Zdaj sem v precej boljši formi, vendar se moje učenje ne zaključi tukaj."
Več...

Ljudje, ki trpijo za hudo obliko depresije, želijo, da veste naslednje

Lahko si skušamo predstavljati, sočustvujemo in tolažimo osebo, ki trpi za hudo obliko depresije, nikoli pa ne moremo vedeti, kako se v resnici počuti.
Več...

Prihaja razstava Body World Vital: Telo na ogled od zunaj in znotraj

Na Gospodarsko razstavišče prihaja svetovna razstava Body Worlds Vital, ki bo v Ljubljani od 20. oktobra do 20. januarja prihodnje leto, vse dni v tednu od 9. do 20. ure.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri