sneg

Na družbenih omrežjih se počutimo varne, ker svetu lahko pokažemo le tisto, kar želimo. Vidijo podobo, ki jo sami zgradimo in opremimo z najboljšimi lastnostmi. Zato je včasih težko odgovoriti na vprašanje, ali smo kljub vsemu temu pristni in zvesti sami sebi.

Če želite, da bodo dejanja in dogodki nosili vaš podpis, začnite delati na pristnosti. Ostali pa se le prepričajte, da vse to že počnete.

  • Najprej skušajte osrečiti sebe

Ker drugače ne boste morali osrečiti bližnjih. Ko se trudite nenehno ugajati in izpolnjevati vse kriterije družbe, da bi bili priljubljeni, zamujate trenutke, ko bi lahko izpolnili svoje želje in bili srečni. Nič čudnega ni, če se ob vsem tem ne počutite dobro, čeprav vse kaže, da bi se morali. Namenite si čas in poskrbite zase. Kadar potrebujete odmor od hitrega življenja, si ga vzemite. Privoščite si sprehod po snegu in toplo kopel, ko se vrnete domov. Poskrbite, da dobite dovolj ur spanja. Vzemite si čas za hobije in druge stvari, ki vam narišejo nasmeh na obraz. Tokrat najprej osrečite sebe in šele nato svoje bližnje.

  • Nehajte posnemati druge

Tega ne zamešajte z zgledovanjem po določeni osebi, ki ima vse lastnosti, ki jih želite osvojiti tudi sami. To je povsem pravilna odločitev, če se spreminjate na bolje in rastete. Posnemati pa pomeni, da živite življenje nekoga drugega: sprejemate enake odločitve, si postavljate enake cilje, želje zamenjate za njegove. Z vsakim korakom v to smer se oddaljujete od pristnosti. Premislite torej, ali imate zgolj vzornika, po katerem se zgledujete, ali nekoga, na katerem temelji vaše življenje.

  • Uživajte na potovanju

Pristnosti ne morete osvojiti čez noč. Prepoznati morate svoj potencial, določiti cilje in upoštevati želje. Za to je potrebnega kar nekaj časa in veliko potrpežljivosti. Vsak dan je nova priložnost, da svetu pokažete delček vaše prave osebnosti – takšne, ki je ne določajo pravila na družbenih omrežjih. Ker bo pot dolga, je pomembno, da na njej uživate. Obdajte se z ljudmi, ki jih imate radi, saj vas bodo spodbujali in v težkih trenutkih opomnili, da ste popolni takšni, kot ste.

  • Zaupajte

V naravo, čas in potek življenja. Ko se boste spreminjali v pristno osebo, se boste na potovanju naučili pomembnih lekcij, ki bodo prišle v pravem času. Natanko takrat, ko jih boste potrebovali. Ohranite upanje, da bo uspeh prišel, ko boste nanj pripravljeni. Vsak dan znova se potrudite, kot najbolje zmorete in delajte s strastjo. Predanost je eden izmed ključev do sreče. Zapomnite si, da je vedno bolje poskusiti in pasti, kot sedeti in narediti nič. Tvegajte, poskušajte nove stvari, širite območje udobja, odkrivajte svoje talente. Ko se boste dodobra poznali, boste končno lahko rekli, da ste pristna oseba.

Preberite tudi: 

Sorodni članki

Imam vse, razen sreče …

Imate čudovito družino, uspešno kariero in dom, s katerim ste zadovoljni. Zakaj torej niste srečni?

6 skrbi, ki se prikradejo med 20. in 30. letom

V teoriji so dvajseta leta polna zanimivih priložnosti, odkrivanja nečesa novega in končno postanemo samostojni, kar naj bi bilo zabavno in dobra šola za nadaljnjo življenje. Po...

10 stvari, ki jih počnejo alfa osebnosti

Mnogi neradi priznajo, da so alfa osebnosti, saj ne želijo pustiti vtisa, da so zato ukazovalni in agresivni, čeprav to za njih ne drži. Nekaterih stvari pa se morajo zavedati, da...

Izbor uredništva

Pridružite se nam na taboru teka na smučeh v Planici!

Če se želite prvič preizkusiti na tekaških smučeh, izpopolniti svoje znanje, ali pa le z družino in prijatelji v prelepem...

Več...

Prijavite se na Elanov smučarski dan in se potegujte za smuči Delight Supreme!

Vse ljubiteljice vijuganja po belih strminah, prijavite se na Elanov smučarski dan za ženske in se potegujte za smuči Delight...

Več...

3 jutranje vaje, ki bodo preprečile stres in tesnobo

Ko vas popade tesnoba, anksioznost, nelagodje, si lahko pomagate s preprostimi triki. 

Več...

Najbolj brane vsebine

7 popolnoma vsakdanjih stvari, ki lahko vodijo do varanja

Afere se ne pripetijo zgolj zaradi pomanjkanja ljubezni doma ali potrebe po oskrbovanju ega. Razlogi se lahko skrivajo tudi v čisto vsakdanjih dejavnikih.
Več...

6 opozorilnih znakov, da se v zvezi ne počutite dobro

Če zadnje čase čutite, da ste bolj nesrečni kot običajno, se razlog lahko skriva tudi v razmerju. Preverite, ali opazite katerega izmed naslednjih znakov.
Več...

Kaprun: Kopališče Tauern Spa Zell am See

Obiščite eno izmed najzanimivejših wellness in termalnih središč v Avstriji ob vznožju veličastnih Alp.
Več...

3 živila, ki lahko povzročajo utrujenost (pa verjetno ne bi pomislili nanje)

Na seznamu je že sladkor ter mastna in težka hrana. Pri nekaterih ljudeh pa lahko utrujenost oz. zaspanost povzročajo tudi naslednja živila.
Več...

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri