sladoledne-lucke

V vročih dneh se hladimo na različne načine. Če imate radi sladoled, se posladkajte z doma narejenimi lučkami.

Namesto s sladkorjem in vodo ali sokom, poskusite bolj hranljive lučke s sadjem, oreščki, grškim jogurtom in podobnimi sestavinami. Nekatere še vedno vsebujejo sladkor, a v manjših količinah in jih sestavljajo tudi beljakovine ter vlaknine. Te vam dajo energijo.

Lučke iz zelenega smutija

Namesto v smutiju si enake sestavine privoščite v ohlajeni različici, ki bo pomirila razgrete misli.

Sestavine:

  • 1 skodelica mleka
  • 1 skodelica sveže špinače
  • ¼ skodelice peteršilja
  • banana
  • 2 kivija
  • 2 žlici medu
  • 1 žlica naribanega ingverja

Vse sestavine zmešajte in prelijte v modele za sladoledne lučke. Dodajte še narezane koščke kivija in postavite v zamrzovalnik, dokler se vse skupaj ne strdi. Za lažje odstranjevanje iz modela, uporabite toplo vodo.

Kumare in maline

Osvežujoč prigrizek z dvema sestavinama, ki ju običajno ne jemo skupaj. Preizkusite.

Sestavine:

  • 1 velika kumara
  • 1 limona
  • pest malin

Zmešajte vse tri sestavine. Po okusu olupite kumare. Postavite v zamrzovalnik in počakajte, da se lučke ohladijo.

Čokoladna poslastica

Tu pridejo na  vrsto sladkosnedi. Poleg čokolade dodate še nekaj sestavin, da bo sladoled še vedno zdrav, čeprav čokoladen.

Sestavine:

  • 1 skodelica mandljevega mleka
  • ¾ skodelice grškega jogurta
  • 1 banana
  • 2 žlici nesladkanega kakava v prahu
  • 2 žlici arašidovega masla
  • 1 žlica medu
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Iz sestavin naredite smuti, ki ga nato prelijete v modele za sladoledne lučke. Postavite na hladno in postrezite z okusno sladico za vroče dni.

Sadna mešanica

Ljubitelji sadja si tokrat pripravite malce drugačno malico.

Sestavine:

  • 2 skodelici ananasa
  • 3 banane
  • 2 pomaranči

Narežite vse sestavine na kocke, da jih boste lažje zmešali. Prelijte maso v model, zmrznite in se posladkajte.

Preberite tudi: 

1 kalorija (cal) = 4,1868 džula (J)*
* Džul ali joule je enota za delo in energijo v mednarodnem sistemu enot SI, zanjo se uporablja oznaka J.

Sorodni članki

Doma pripravljene avokadove sladoledne lučke

Tudi vi obožujete avokado? Potem vam bo zagotovo všeč recept za sladoledne lučke.

3 mrzli prigrizki za vroče poletje

Poleti ne moremo mimo mrzih, osvežilnih sladic, ki pa niso le kepica (sladkega) sladoleda. Poglejte, kako jih naredite sami doma.

Sladoledne lučke - višnja, banana in kakav

Zakaj bi sladolede kupovali v trgovini, ko pa lahko osvežilne sladoledne lučke zelo preprosto in hitro pripravite doma? V tem receptu so nam še posebno všeč hrustljavi koščki…

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri